KÉZMŰ Közhasznú Nonprofit Kft.

Sikeres projektzáró Miskolcon

A KÉZMŰ konzorciumi vezetésével lezárul a GINOP-5.1.5-16-2017-00009
„Együtt a munkavállalásért Borsod-Abaúj-Zemplén megyében” projekt.

A projekt keretében a hátrányos helyzetű régiókban élő alacsony képzettségűek visszatérését segítettük a munkaerőpiacra.

Csizi Péter a miskolci projektzárón elmondta, hogy ország 17 megyéjében indított hasonló program közül a borsodi kapta a legtöbb támogatást pénzügyi és szakmai szempontból egyaránt. 2018 áprilisától 11 ezer 887 főt ért el, köztük 1839 munkaerőpiaci szempontból inaktív embert tudtunk bevonni a rendszerbe. Az ügyvezető a legnagyobb sikernek 2613 ember tényleges elhelyezkedését tartja a munkaerőpiacon, amelyhez hozzájárult az a 168 megyei munkáltató, akikkel együttműködési megállapodás köttetett.

A projekt során 36 szakértő, 5 vezető szakértő, több, mint 139.116 szolgáltatási óra keretében segítette az embereket egyéni (pl. egyéni álláskeresési tanácsadás, vállalkozóvá válást segítő tanácsadás, pszichológiai tanácsadás) és csoportos tanácsadások (pl. álláskeresési technikák átadása, motivációs csoportfoglalkozás, Álláskereső Klub) keretében see.

A három és fél éven át tartó program illeszkedik a kormány munkaerőpiaci stratégiájához, amelyben a foglalkoztatás aktív szociálpolitikai eszközként jelenik meg – hangsúlyozta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára.