KÉZMŰ Közhasznú Nonprofit Kft.

Tisztelt Érdeklődő!

Cégcsoportunk mintegy 9000 munkavállalóval, országszerte 122 telephelyen szolgálja ki a megrendelői és piaci igényeket. Kollégáink több mint 83%-a megváltozott munkaképességű munkavállaló, ami az elvégzett munkák tekintetében a fokozott precizitásban, igényességben és adott esetben a monotonitás tűrésében jelentkezik. Határidők és pontosság tekintetében nem ismerünk kompromisszumot!

Számos hazai is nemzetközi márka partnerei vagyunk az ipari termelés és összeszerelés / csomagolás több területén is. Gyártói kapacitásunk és országos lefedettségünk révén nehéz lehetetlen feladat elé állítani minket, amikor komoly szaktudást igénylő könnyűipari-, vagy akár egyszerűbb, élőmunkaigényes feladatról van szó. 

Megrendelőink egyrészt kiveszik részüket a fogyatékossággal élők iránti társadalmi felelősségvállalásból, másrészt olyan termékekhez és szolgáltatásokhoz jutnak hozzá, amelyek maximális megelégedésre fognak szolgálni.

Cégcsoportunknál alaptevékenységünk mellett kiterjedt társadalmi szerepvállalási programokat működtetünk, amelyek célja egyészt munkatársaink segítése, másrészt a fogyatékosságügy képviselete, a társadalmi tudatosság megváltozott munkaképességűekkel kapcsolatos fejlesztése. 

Adjon egy esélyt Ön is, hogy bebizonyíthassuk: a megváltozott munkaképességű emberek is legalább ugyanolyan értékes munkát tudnak végezni, mint bárki más.

Értékeink

Az ERFO Közhasznú Nonprofit Kft. vezetése olyan közös értékek, vállalati célkitűzések mentén kívánja a szervezeti működést megvalósítani, melynek eredményeként társaságunk fenntarthatóan és gazdaságosan tud működni. Elköteleztük magunkat amellett, hogy a társaságot a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatása érdekében, annak tárgyi és személyi feltételeit megteremtve működtetjük.

Szervezeti értékrendszerünk az alábbi 6 alapértékre épül

Kiszámíthatóság

A több évtizedes múlttal és állami tulajdonosi háttérrel, szabályozott folyamatok mentén a kor elvárásainak teszünk maximálisan eleget.

Szakmaiság

Azon szellemi, fizikai és gyakorlati képességek és készségek összesége, amelyek a magas színvonalú munkavégzés alapját képzik.

Csapatmunka, együttműködés

A munkavégzés során felmerülő célok elérése érdekében a munkavállalók különböző ismereteiket egyesítve, egymást erősítve maximális eredményt érnek el.

Precizitás, pontosság

A napi munkavégzés során minden munkavállaló és vezető az elvárható legnagyobb gondossággal, körültekintően és lényegre törően, a vonatkozó szabályokat betartva köteles eljárni.

Egységesség

Egy problémát ugyanúgy látunk, ugyanolyan módszertannal, technológiával, elvek mentén kezelünk, melynek végeredménye a vállalatunk sikere.

Szociális érzékenység, empátia

A vállalatnál megjelenő általános emberi érték, amit pozitív diszkrimináció nélkül mindig alkalmazni kell annak érdekében, hogy a munkatársaink értékteremtő piaci munkát végezhessenek.

Cégtörténet

Hazánkban a fogyatékossággal élők foglalkoztatása nem újkeletű, már 1826-ban program született olyan intézet létesítésére Pesten, hogy „abban valaha mind, a hazának szerencsétlen fiai segedelmet és könnyebbülést találhassanak.” Az intézetekben vakok gondozását, később oktatását, szakképzését végezték. Hasonló törekvések voltak a siketek és nagyothallók vonatkozásában is. Az 1940-es években Budapesten és országszerte a szabók, varrók, bőrdíszművesek, szőnyegszövők kézműves kisiparosok még önállóan végezték tevékenységüket.

 

1950-es évek

A szociális foglalkoztatók létrehozása Magyarországon.

1960. szeptember

Megalakul a Budapest Főváros VII. ker. Tanács VB Szociális Foglalkoztatója: 300 fő, normál üzemi körülmények között nem foglalkoztatható, megváltozott munkaképességű, időskorú és szociálisan rászorult ember foglalkoztatása, fő profilként varrodai, könyvkötészeti és csomagolási feladatokkal.

1970-es évek

Jelentős létszámbővülés, kb. 600 fő munkaviszonyban és bedolgozóként foglalkoztatott munkavállaló..

1980.

Súlyos fogyatékosok és halmozottan sérültek foglalkozatása 13 műhelyben a VII. kerületen belül.

1989.

A Dózsa György úti központi épület átadása.

1991. április

ERFO Ipari Vállalat bejegyzése, fő profil a megváltozott munkaképességű személyek rehabilitációs foglalkoztatása.

2006.

Védett Szervezeti Szerződés, az ERFO közhasznú társasággá válik, melynek tulajdonosa az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány.

2007. június

A rehabilitációs foglalkoztatás kibővült az Agora kft-től átvett kb. 900 fős létszámmal, 16 új telephely felvételével – a pécsi régióban papír és műanyag termékek gyártásának megkezdése.

2009. július

Nonprofit szervezetté alakulás.

2014. március

Közhasznú szervezet 28 telephellyel, melynek többsége délnyugat Magyarországon helyezkedik el.

2016.

Az ERFO-val és a FŐKEFÉ-vel integrált irányítás.

2020.

Új, regionális termelési struktúra kialakítása, cégcsoport-szintű otimalizálás, integrált vállalatirányítási rendszer kialakítása.