KÉZMŰ Közhasznú Nonprofit Kft.

Az ERFO alapításának jubileumi évfordulója

Ma tartottuk az ERFO60 rendezvényt Budapesten, a Folyondár Vasas Sport és Táncközpontban, az ERFO Alapítvány szerevezésében. A résztvevő sokszáz megváltozott munkaképességű kolléga a központi régióban dolgozik.

Köszöntő beszédében Csizi Péter szociális ügyekért felelős helyettes államtitkár kiemelte: „A munka világa mindenkinek szól, az nemcsak az egészségeseké – erről szól az ERFO 1960 óta. Majd folytatta:  mindvégig azon dolgozunk így egy csapatban (…), hogy minél nagyobb számban tudjanak a piacon és a piachoz közel dolgozni a megváltozott munkaképességű munkavállalók”.

Nacsa Lőrinc országgyűlési képviselő, a parlament népjóléti bizottságának elnöke a közösségek erősítésének fontosságát is kiemelve arról beszélt, hogy az Erfo nemcsak egy munkahely, üzemek összessége, hanem közösség is. Elmondta, hogy cégcsoport munkavállalói „sokszorosan” büszkék lehetnek arra, hogy tudnak segíteni a kárpátaljai magyarságnak és az Ukrajnából menekülőknek. Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT) elnöke elmondta: az NBT 2013-as megalapítása óta együttműködik a cégcsoporttal, majd reményének adott hangot, hogy e kooperációt a jövőben szélesíteni is tudják.

Az ünnepi torta felvágásában segített az ERFO legidősebb dolgozója, Szőke Antal János, aki a Dózsa György út 48. szám alatti telephelyen karbantartó és Szecskó Gergely Alex, a Gánti telephely munkatársa.

A jubileum alkalmából többek között sportprogramokat, szűrővizsgálatokat és koncerteket is tartottunk.